Friday, May 31, 2013

Mutiara kata di hari Jumaat.

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Monday, May 20, 2013

siapa kata kami tak tahu masak?

Assalamualaikum.. last week, sabtu pergi kerja, malam menemani one of my bff nana tido rumah beliau.. disebabkan mak ayah nye tak ada.. so kami sebagai sahabat handai menemani lah kenn.. tido sana tak duduk diam okeh.. kecoh dok gelak2.. hihi.. esok pagi nya.. pergi pasar, beli barang dapur untuk menunjukkan kehebatan masing masing.. dalam erti kata lain.. " kami boleh masak & dah boleh jadi bini orang" wahahhaa. hover.. =_='

katanya. dengan tak mandi, cuci muka gosok gigi je.. terus pergi beli barang2 nak masak. haha. senonoh kan?    
   



ni lah hasilnya.. nak tunjuk progress memasak tak boleh sebab masing2 tidak menutup aurat ketika itu.. :)

sambal ikan bilis petai & Telur dadar : From Chef Hana
Sayur goreng seafood: From Chef Nana
Kari daging: Chef Ayu
Ayam Goreng Berempah : Owner blog! hee
Nasi & Minuman: Chef Pieja.

Seriously, buat aktiviti macam ni tersangat la fun.. best and enjoy sesangat.. happy2 je.. :)
memang kekenyang bak ular sawa lah kami.. hehe.. Spring salute to Jemah's for the great food that day.. Syukur Alhamdulillah dengan rezeki kami pada hari itu. :)

Settle makan, kemaskan dapur semua.. jejemah ajak pergi karaoke, which is semua perangai dah naik sheikh.. sheikh macam mana? biar kami je la tahu.. hehe

Enjoying moment while my bff bujang2 lagi.. tahun depan ada yang da kahwin, sure dah tak dapat camni dah.. sobs. 

Last Wednesday punya activity. Futsal for Companies Sportclub. fun! :)

Saturday, May 18, 2013

Trip to Langkawi - Teaser

Assalamualaikum!

hola my frenn.. trip langkawi baru nk hupdate hari ni.. maafkan saya.. sebab this week sangat lah penat.. sebab sampai rumah hari tu pun pukul 2 pagi, tido pukul 3 lebih.. pagi tu terus kerja, kerja, kerja.. memang letih ya amat.

ni pun teaser je lah ye.. pic banyak kat lappy.. di sebabkan datang office hari ni.. curi curi update sat. ekeke

In front of Haji Ismail Group. :)
@ Beras Basah Island. Awesome!
@ Dataran Helang.
Trip bergerak dari Jumaat malam sampai rumah Selasa pagi memang best.. even boleh je naik flight, tapi feel naik bus lagi best sebab boleh singgah singgah tempat lain.. walaupun keletihan tahap cipan, but its awesome!

nanti kami story panjang panjang ye.. hehe~ adios!


Wednesday, May 15, 2013

Cakra Khan - Harus Terpisah (Official Video Clip)



adore dengan suara mamat nih.. husky voice. melting :)


Monday, May 6, 2013

Undi

Assalamualaikum.

Yup! Aku pun tak terkecuali untuk buat pemilihan pemimpin for our future. :)

Lepas keluar dari bilik undi, terus selet dengan air..


hari ini punya gambar. for those yang after keluar terus tak cuci, kununnye sayang.. memang susah sikit nak ilang..
 So siapa yang selalu kata dah cukup umur boleh kahwin bagai, tapi mengundi xlepas or x register lg. Kasihan.

*ayat bakar line x? ƗƗɐƗƗɐƗƗɐ!!. Gurau2. :D

This year first time undi. Hee. Good experience.

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Saturday, May 4, 2013

Gwiyomi jemah's version! jeng3~

Assalamualaikum semua..

straight to the point.. layankan gwiyomi version jemah.. hahaha.. tak practice main taram je.. dengan aku2 join sekaki.. ngehehe... first hana dengan nana buat.. gelak2 weh.. kelakar sangat.. then after that improve sikit but then still gelak.. heheh

venue gwiyomi: kat redbox sogo pun boleh weh.. bedal aje.. :p

video
first version from nana &  hana.. haha..


video
ni aku punya version. kunun2 nak bagi semangat kat jemah yang lain suruh berani buat. wakakaka. hampeh.

video
 ni aku dengan nana punya version... hehe.. better.. ;)

jemah jemah ajak buat lagi sekali lain kali after practice betul2.. aku rasa last dah kot.. tamau buat dah.. haha.. Upload kat youtube lagi lah memang never kan.. saya tahu saya tak comel, jangan kutuk. simpan dalam hati je okeng? sian kamu kena bagi pahala kat kami. hehe

bye!




Related Posts with Thumbnails