Sunday, July 31, 2011

saya suka sales! :D

Assalamualaikum!

this week cik fify spend time my weekend at home only.. ini minggu kasi rehat.. kalau tak every weekend ada je plan.. penat sebenarnya berjalan ni.. kerja, berjalan.. then bila saya nak rehatnya? sob3.. so inilah masanya.. hehe

ok! nak update benda da lama lagi.. :p (saya memang pesen update lambat! >.<' ) last thursday, cik fify amek cuti bawak my mom appointment dengan doc kat GH. after da balik dari appoinment, dah deal dengan sis wawa, and my bff pieja & nana nak pergi megaraya kat stadium melawati shah alam.. alhamdulillah la my brother terbukak hati nak kasi pinjam beliau punya kereta.. yippi! ;p cik fify amek cik pieja, n cik nana then trus heading ke rumah sis wawa.. then nak ke shah alam cik fify da surrender awal2.. i tataw jalan ke shah alam.. terima kasih.. yang jadi mangsa.. ibu buyung ni la kena drive.. cian kak wawa kite.. sorry ye sis.. t fy hafal jalan ye.. heeee :D

disebabkan pic byk sangat.. malas nak beratkan blog lagi.. eden wat collage je le.. ;)

muke huduh plus excited nak p memperabehkan duit... hehe ;) sila klik untuk tumbesaran.

sampai je kat stadium melawati tuh.. memang dah tak tunggu sume2 da.. sume cik fify tinggal.. gila keji kan? eden attack perfume dulu.. muehehe.. last year dapat beli 2 botol.. this year dapat 1 je coz 1 lagi beli for my brother plus cik fify beli barang lain.. hehe.. macam2 ada weyh.. rambang mata dibueknyo.. ada baju, heels, handbag, makeup tools yang murah2.. yang cik fify sempat grab handbag polo untuk p keja, scrub, masker, eyeliner, body lotion, perfume salvatore ferragamo for me and bvlgari for my brother.. pueh aty den.. then pulang dengan 0 sen.. haha.. miskin dah aku.. (x_x')

my collections of perfume! fyi, cik fify ni meme la pengemar perfume.. suka kumpul2 perfume ni... :D Burberry the beat, Escada desire me, Escada Taj sunset, Hugo Boss femme, bodyshop oceanus, aztique, vanilla and most perfume yang cik fify tengah addicted sekarang... which is.. Salvatore ferragamo fascinating..! dia punye bau.. harummmmm~ cik fify suke shopping perfume time mega sales.. hehe.. every year on July.. cik fify memang attack nak beli perfume branded when metrojaya wat sales... sesetengah orang kate membazir beli pefume mahal2.. for me saving sebenarnya.. bau tahan lama plus no need to spray hold body.. spray kit kat nadi & ketiak, lekat pai malam... :) 1 botol tu kalau pandai guna bule tahan sampai 3 tahun tawu? my burberry the beat tu dari zaman diploma lagi.. ade lagi suku lagi.. bukan saving, tapi memang spray sikit je da lekat pai malam.. :) escada taj sunset, my sis wawa bagi.. :)

ok. malam ni tarawikh yang pertama.. esok da start puasa.. moga2 amalan kita tahun ini di terima oleh NYA.. amin...


Tuesday, July 26, 2011

Treasure Hunt & Medicare trip..

Assalamualalaikum! :)

di kerahkan juga tangan ni untuk meng upload photo2 yang banyak... tapi tak larat la nak attach semua.. sbb cik fify kai berokband YES which is by topup.. lagi manyak ang upload, lagi cepat la kredit habehh.. penjimatan amat lah penting ye... :P

wokeh, last week.. cik fify terbang ke utara.. kiranya macam outstation plus berjalan2 la.. but running out of time because mostly tujuan utama p Penang, kerja! ;p


pic pertama di pagi hari bersama sama dengan kereta company.. huhu... pukul 6.30 semua dah terpacak kat Menara ni.. ngantok tak hengat... ;p
treasure hunt begin.. ni atenye tengah mencari jawapan la... time ni cik fify da lotih da.. haha.. kt ipoh kot time ni... fyi, treasure hunt ni bermula dari MAA holdings KL to Penang. :)

kalau tengok previous entry, cik fify ada letak pic Penang Bridge.. first time jejak kaki kat Penang.. excited benau saye.. hehe :D

si tembam sudah sampai di tempat penginapan.. Paradise Sundy Beach Resort... :)

my room... :) tidoq tak dengaq apa dah eh... nyenyak gila! tehehe.. stay with my ex-bos HR.

sampai-sampai je.. relax sejam camtu.. terus get ready for dinner... non stop schedule..
my ex-bos HR.. sempat lagi bergambar before masuk ballroom.. tehheehe..dulu cik fify under HR department.. now finance suda... :)

kebetulan sama colour daaa~~ ;p

my colleagues.. time ni lega gila coz event da settle and all run smoothly.. syukur!

balik bilik, tukaq baju.. p night market kt Penang sat the balik tidoq tuk kumpul tenaga coz esoknya weols go to...........................
BUKIT BENDERA!! n_n

if tengok kat previous entry cik fify ada 1 pic yang environment cantik gila tu.. kawasan hijau & got landasan keretapi.. cik fify naik ke sini la.. hehe..

dalam train tuh.. at first nervous jugak.. turun lagi macam roller coaster.. haha ;p
this photo with sis Ermi.. :)
photo by me.!
da tak nampak rupa meriam dah semua da cover.. keh3~ *abaikan sy yg semakin berisi... ;p
nak amek gambar je mesti matahari depan mata.. wuwuw..

entry kali ni berlambak nau gambau... pueh aty den dapat upload.. keh3.. next next entry cik fify story about my colleagues pulak ea.. sikalang maw tidoq.. kalau sempat esok pagi nak upload pic my sista dari kedah da selamat deliver bb gurl! tak sabaq nak update..

CONGRATS K.CHA! :)

Sunday, July 24, 2011

Trip!




will update later~ :)

Friday, July 22, 2011

Belated Bufday!

Salam..

punya lama delay... ish, selalu update benda yang dah bape hari lepas... hehe.. what to do? kemalasan plus keletihan selalu delay kerja.. ;p

ok, update pasal cik fify ada post entry before this pic mamam2 kan? so inilah full story nya...

that day, was my bff, hana punya bf bufday.. hehe, atas semangat kesukanan yang tinggi.. kami the kepochi's ni tolong la memeriahkan majlis... dinner port ktorang wat kat Restoran Neilis..(tataw la betul eja ke x..hehe) xp restoran ni kat area sentul.. but the environment was very nice.. act demn nice.. layak la if nk romantik2 kat situ kan.. ;p

miss Hana dan hincik BF nye.. Aezwan.. :)

muka happy lagi bufday boy time ni.. dia tataw lagi suprise.. memang silap besar la cik hana suruh cik fify suh DJ kat restoran tu bagi ucapan.. cik fify tulis merepek la... when the time DJ tu cakap semua terburai gelak! haha.. apa yang cik fify tulis? haa.. tengok kt fesbuk! ;p
mukadimah je ni.. teheehe.. (da standby tepung)

bff yang menjayakan event ni.. siap tabur bunga rose tuh!

semua tengah kekenyangan.. tengok table.. licin~ ;p

keluar je dari restoran tuh...........................................

miahaha... hasil keje kami.. dengan gerammnya beliau kejar semua orang!

dan ini yang saya dapat... hadiah hari jadi untuk ko Aezwan! sakit tawu??

dah kecoh pulak kat ofis tanya kenapa tangan jadi lagu tuh.. sampai sikalang tak kering ag luka k.. sob3~

*nak happy kan orang sampai diri sendiri terluka.... dah nasib aku selalu macam tu kot... :) janji orang yang aku sayang bahagia.... n_n

bye!




Wednesday, July 20, 2011

dinner!





kat mana and apa story?? will story later la yepp... hehe... lapa x tengok food kat cni... ehehe


* ganti puasa today.. tengok pic food ni perut nyanyi lagu dondang sayang dah.. tehehe

Monday, July 18, 2011

hari minggu!

Salam...

suppose da update before pukul 12.. ni da pukul 1 lebih da... aiyak!...

ok! nak update laju laju...

hari ahad.. (17 July) cik fify & bestiest p photoshoot at my sis house.. sis wawa pun follow sekali.. hehe. yg kureng nye.. indoor.. so tak berapa besh la.. pic tak naik.. papepun.. everyone lepas menahan perut masing2.. when food ready, semua baham macam dah tak makan seminggu.. haha.. pic nya i will update later.. :)

after photoshoot.. dari puchong we all send back sis wawa, because she have to go back earlier... *shaye shuke pewot die...! hehe

then, my friends ajak p lepak ice room.. adeii.. menguji kesabaran betul.. ais cream dia betul menggoda~~

inilah ice room.. ada kenal ka tara kenal..? tak kenal, meh cik fify kenalkan ea.. n_n

yamy yamy~
(this is mine!) n_n

mango.. superb! ( cik pieja punye)

mixed fruit kot.. lupe name dia.. tapi sedap! (bf nana punye)

strawberry.. pun sedap..! (cik hana punya)

if uols tengok pic eskrem semua separuh2.. sbb da makan baru teringat nak ambil gambar.. hehe

cara cara untuk menikmati icecream ni adalah:

tehehe~~

teman seangkatan.. :)

if kita makan abc (air batu campur) harga dia lebih kurang 3 - 4 camtu je kan.. disini, ehem3~ uols pergi sendiri jelah.. but, memang puas hati... sebab banyak, & most important.. the taste.. ni layan paneh2 memang terbaik la.. hehe.. :)

musim control makan.. kena ganti puasa lagi.. sob3... (T_T)

later i will update bout photoshoot.

sebelum tu, mintak uols rajinkan diri bukak blog my sis.. Click la kat http://siblingtouchcollections.blogspot.com ye..

ok, nak tido. esok kerja. bye semua!

zZzzZZZZZzZZZZZZ~~~


Saturday, July 16, 2011

photo session!

Assalamualaikum...

ok, nak update kejadian minggu lepas.. bafak lame kan?? huhu.. kemalasan untuk men update tuh yang payah tuh.. malas itu tidak bayek! ni photo suke suki selepas photoshoot di jalankan.. dengan siapa lagi.. my friends ever lor... n_n

bak kata "uncle giant" : sakit perut style.. haha!

gadis jebon.. eh, bond ( versi muslimah.. bule?) haha

bff <3

pertandingan muncung paling teruk dimenangi olehhhhhh~?

tataw nk posing lagu mane dah, begini la jadinya.. haha ;p

last but not least....................
saya lah~ tehehe (o_O)

act.. banyak lagi photo nye.. tapi nak upload tu.. tak kuasa mak tunggu nok.. hehe.. wokeh! uols, if singgah kat blog ni.. jemput jemput la singgah kat blog my sista... banyak shawl cantik2 taw... boleh shupping2 kat c2.... uols just need to tekan word (click) ni aje.. thanks ye.. n_n

cik fify nak siap2.. jap lagi nak pergi sogo.. bye semua!

Friday, July 15, 2011

1 Malaysia!



licin~~~

having lunch with my colleagues at pizza hut The Mall today... :) 1 Malaysia~ :D

Sunday, July 10, 2011

Ahli mesyuarat tingkap!!

Assalamualaikum...!

nak update pasal aktiviti semalam.. cik fify and the gang photo shoot kat manjalara.. the place was very nice.. time kitorang datang pun ade pengantin tengah photoshoot jugak.. hheehe.. nak upload tunggu pic dari camera man siap.. yang ada kat cik fify kat dalam nokia cabuk ni.. enjoy la gambo huha kami.. pic dekat taman tak ada sangat.. ni kitorang banyak bergambau dekat chicken rice shop... mengisi perut setelah kecohkan kawasan taman tu... ;p

in car with miss pieja... kish tikit.. :)

ahli-ahli mesyuarat tingkap terdiri daripada:-

from left: fareez, hana, reyana
fyi: fareez is hana brother.. merangkap our photgrapher la... n_n
pieja, nana pink & ayu!
fyi: nana pink ni my fren since school mate juga.. lama wehh tak jumpa dia.. menjerit cek time jumpe beliau semalam.. hhehe

miss reyana with me.. :)

owner blog yang gemok. x_X

lama jugak la weols lepak dekat chicken rice shop ni.. borak2 dari satu topic ke satu topic.. hehe... al kesah.. cik fify record la.. dalam video tuh meriah giler.. da siap record, cik fify perasan.. rupanya tak tekan button record pun! dah geng2 semua gelak besar and geram tak pat tengok video meriah.. for 2nd time record.. baru la ado.. hee... but the 1st record lagi meriah! layan je la ea.. :P

video

tehehe.. agak kepochi kan kami... n_n ok.. pic photoshoot i will update later lepas dik fareez settle edit the pic... ni nak manfaat kan betul betul masa cuti ni.. esok da keje.. busannye! enjoy you sunday day.. ehehe..

peace yawwwww!
Related Posts with Thumbnails